Cafe Lokaal Heemskerk | Elke avond iets te beleven! Nou ja, bijna elke avond.
altijd iets te beleven!

...

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Down by the Jetty

zondag 7 mei | 19:00 - 23:30

Een energieke, door de Britse pub rock scene beïnvloedde, Rhythm and Blues band met de ‘Feelgood Factor’.
Deze 4 ervaren muzikanten hebben elkaar via een omweg, van blues, rock tot rock & roll en Nederlandstalige formaties, in deze bezetting gevonden. Sinds februari 2016 delen ze hun passie voor de pub rock via diverse podia in het land. Nu uitkijkend naar het optreden in Café Lokaal.

*Het ontstaan*
Eind 2015 kwam, door het uiteenvallen van een eerdere formatie, het initiatief om vanuit de pub rock gedachte een nieuwe band te starten en zo werd in februari 2016 Down by the Jetty geboren.
In januari 2018 kwam er een wisseling van gitarist en werd er na een auditie ronde de gitarist Rodger Sperwer, bekend van o.a. de Amersfoortse band Blueswheel, als nieuw bandlid aangetrokken. Samen met Hennie Boons, drummer van het eerste uur van de in 1985 opgerichte Limburgse band; Rowwen Hèze, vormt Gertjan Bon de basis van dit dynamisch viertal. Joni Simon Peña wakkert als frontman samen met Rodger Sperwer het vuur in de frontlinie aan.
*Rhythm and blues met een randje #pubrock*
Down by the Jetty sleurt je mee naar de pub rock scene van de jaren zeventig. Daar waar het, in de Hope and Anchor pub in London, allemaal begon. Terwijl grote bands bakken met geld uitgaven aan duur geproduceerde opnames was de pub rock een muziekbeweging die stond voor live spelen zonder toeters en bellen.
Ondanks dat de pub rock periode van korte duur was, 1970 tot 1977, is de periode kenmerkend geweest voor veel Britse bands zoals o.a; Rockpile, Mickey Jupp, The Count Bishops, Ian Dury, Ducks DeLuxe en anderen. Later in de jaren zeventig is hier de punk rock uit voortgekomen. Maar Down by the Jetty blijft dicht bij de Rhythm and Blues met een randje.

*Het repertoire*
Down by the Jetty staat met onvoorwaardelijke passie voor de pub rock op diverse podia en brengt o.a. klassiekers zoals: All through the city, Going back home, She does it right, Roxette en Down at the Doctors, Riot in cell block nr. 9, Neighbour, neighbour en As long as the price is right (Larry Wallis).
Terug naar de basis van de up-tempo Rhythm and Blues onder invloed van o.a. Dr Feelgood, Mickey Jupp, Nick Lowe, Ducks DeLuxe, J Geils band en Johnny Kidd & The Pirates. Ook wordt er een greep gedaan uit het Soul en Motown archief; o.a. The Contours en Edward Cobb. Dit alles gestoken in een energiek pub rock jasje. Rauw, ongepolijst en recht door zee, zoals de pub rock bedoeld is. A slab of ruthless Rhythm and Blues!

*De bezetting*
Rodger Sperwer: gitaar
Gertjan Bon: bas
Hennie Boons: drums
Joni Simon Peña: frontman

Gegevens

Datum:
zondag 7 mei
Tijd:
19:00 - 23:30