Cafe Lokaal Heemskerk | Elke avond iets te beleven! Nou ja, bijna elke avond.
altijd iets te beleven!

...

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lokaal Uncovered Nomansland + Days of Sway

vrijdag 3 maart | 21:00 - 02:00

Een nieuwe traditie in Lokaal!
We zien veel coverbands voorbij komen, maar bandjes met eigen werk verdienen natuurlijk ook een podium.
Elke 2 maanden komen er op de vrijdag avond bandjes hun liedjes ten gehore brengen.
Heb jij ook een band die op deze avonden thuis hoort? Stuur dan een mail naar boekingen@cafe-lokaal.nl.

NOMANSLAND

Een in 1998 te Alkmaar door bassist Koos Verdegaal en gitarist Aryjan Kool opgerichte progrock band.
Later dat jaar voegde zanger/gitarist Rene De Bie zich bij het tweetal, in 2003 gevolgd door drummer Axel Dullemont.
In 2018 vierde Nomansland hun 20-jarig bestaan middels een concert met tal van vrienden en kennissen als gastmuzikanten.
Begin 2019 werd de band geconfronteerd met het plotseling overlijden van frontman Rene de Bie.
Na enige bezinning besloot de band door te willen, en maakte een herstart in de zomer van 2019 met tweede gitarist Erwin Arbon, en zanger Wouter Peters.

De vijf muzikanten hebben afzonderlijk hun sporen reeds verdiend in de bands Mother Angel, RiffRaff, The Falsies, Miss Lady, Metastasis, Another End, Chilkat, Deafening Thoughtless, Pavement Princess, Diversity Café, Mantikhoras, RedKing, Consolidated, FeMMetale en MindBeacon.

De muziek van het huidige Nomansland is nog meer dan voorheen een mengeling van vele rockstijlen, buigend op de rijke historie en ervaring van de muzikanten. Elk bandlid heeft zijn inbreng en laat diens invloeden in de nummers vermengen met die van de anderen waardoor er unieke nummers ontstaan. Puntige, opwindende composities met veel ruimte voor gitaarsolo’s, voorzien van ‘catchy’ refreinen en gefundeerd op een strak rockende basis. Elementen van prog, wave, funk, blues, grunge en hardrock vinden hun weerklank in het stevige en melodieuze geluid van de band.

Tekstueel is de band maatschappij kritisch afgewisseld met ‘oer thema’s’ als liefde, verlies, woede, frustratie, sarcasme, verslaving en verwondering.

DAYS OF SWAY

Dynamische, door de jaren 90 en alt-rock beïnvloede popmuziek gemixt met rock, funk, soul en blues. Gecentreerd rond drummer Ben Stuijvenberg, kwam Sway in 2015 samen in Haarlem. Ze hadden al snel veel optredens op grote podia, maar hadden een wisselende line-up. Tot eind 2021 singer/songwriter Giovanni zich bij Ben en Jeremy voegde. De naam wordt verandert in Days of Sway. In dit frisse hoofdstuk vindt de band de rauwe emotie en ongepolijste rockgeest terug!

Drie mannen, één band. Met strakke songwriting, tijdloze jaren zeventig ‘je ne sais quoi’ en een delicate en onvoorspelbare fusie van rebelse rock, popemotie en indie panache, herdefinieert het trio zichzelf in elk nummer en bij elk optreden. Tegen 2022 is het trio Gio, Jeremy en Ben uitgegroeid tot een bruisende sensatie in de sonische traditie van powertrio’s. In staat om rockers en prachtige ballads te schrijven met heldere vocale harmonieën, laconieke zang en uitdagende, cryptische gelaagde teksten.

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 maart
Tijd:
21:00 - 02:00