Openingstijden


woensdag 20.00 - 00.30
donderdag 20.00 - 01.00
vrijdag  17.00 - 03.00
zaterdag 19.00 - 03.00
zondag 17.00 - 23.00

donderdag 21 maart 2019

Cafe Acoustique met Kees Vriend & Bas Bons en Spatzs!

Cafe Acoustique pakt uit in de uitzending van 21 maart met topartiesten !

Kees Vriend met Bas Bons en de band Spatzs!

HEEMSKERK  - Donderdag 21 maart in Café Acoustique vanuit Café Lokaal, weer twee leuke optredens. De band Spatzs! en  Kees Vriend en Bas Bons brengen een stukje van hun programma “Goesting”.

SPATZS!        
Peter Bosch op contrabas, Arnold Gijzen op cajon en achtergrondzang en Dave Witkamp op gitaar is SPATZS! Een band die bestaande liedjes verbouwd tot een eigen, vaak ook akoestische versie. Het genre ligt niet acht vast, ze maken er gewoon iets leuk van. Zo spelen zij eigen versies van nummers van Queen, Prince, INXS, Herman Boord etc. De muzikanten komen uit Amsterdam en Haarlem en hebben elkaar gevonden in de passie voor muziek.  
                                                                                                                                                                            
Kees Vriend en Bas Bons met “Goesting”    
In Vlaanderen liggen de mooie liedjes voor het oprapen. Het is alleen een kwestie van inpakken en meenemen, vinden de twee singer-songwriters Kees Vriend en Bas Bons (Hoogwoud). Dus trokken zij naar het zuiden om na een week terug te komen met een koffer vol odes aan het leven en de liefde. Breekbare en rauwe liedjes vervat in “Goesting” waarin het beste dat Vlaanderen te bieden heeft, wordt gelardeerd met mooie verhalen. Het Belgische woord Goesting is een van die prachtige Vlaamse begrippen die in ons toch wat bottere Nederlands moeilijk is te vatten of te vertalen. Hunkering komt nog het best tot zijn recht.                                                                                                       
Met dit prachtige programma trekken Kees en Bas door de Nederlandse theaters en daar moet je normaliter gewoon een kaartje voor kopen, maar hier in Heemskerk komen zij graag weer even langs in Lokaal tijdens onze uitzending van Café Acoustique. Wij zijn zeer vereerd en ik zou zeggen grijp je kans om ze hier ook in Heemskerk te zien.     
                                                                                                                                                    
‘Café Acoustique’: donderdag 21 maart 2019 in Café Lokaal in de A. Verherentstraat 5 te Heemskerk, aanvang 20.00 uur, optredens van v.a. 20.45 uur. Live op Heemskerk Fm : 107.4 via de ether in de IJmond, op 104.5 via de kabel, op radiokanaal 917 van ziggo via de TV of via internet( www.heemskerk.fm/luister). Ook te zien op RTV IJmond.

Aanmelden voor een optreden: paulbogers@ziggo.nl. 

Aanvang 20:30 uur

vrijdag 22 maart 2019

Bart en Rob's Karaloko a Gogo

Bart en Rob's Karaloko a Gogo heeft met Bart en Rob het leukste presentatie duo van de regio, de hordes muziekliefhebbers in Lokaal brengen de nodige portie zangtalent mee, zoniet, dan minstens een berg gezelligheid!

De keuze is reuze, aanmelden kan op de avond zelf bij Bart en Rob. 

Aanvang 21:00 uur

zaterdag 23 maart 2019

Uncle Sue

De Haarlemse Funk & Soulsation! Uncle Sue is een zevenkoppige Haarlemse Funk en Soul Band met eigen verhaal en swingende blaassectie. Eigenwijs repertoire, uit eigen studio en net even wat minder voor de hand liggende juweeltjes van onze muzikale helden. Een sound die teruggrijpt naar de 60's en 70's. Daar voelt Uncle Sue zich thuis. Dit komt terug in de eigen retro uitstraling. Strak in het pak met classy energieke zangeres. Denk aan Sharon Jones & the Dap Kings, Bamboos, Slim Moore, James Brown, Amy Winehouse, Otis Redding e.a.

Aanvang 22:00 uur

zondag 24 maart 2019

De Bikkels

De Bikkels spelen al meer dan tien jaar ouwe rock 'n' roll, sixties beat, country en Ierse folk. De band maakte indruk met hun thema-optredens waar ze tributes brachten aan Van Morrison, Bruce Springsteen, Ierland en de betere Nederlandstalige muziek. Het repertoire draagt daar de sporen van, maar laat ook de liefde van De Bikkels horen voor de muziek van Johnny Cash, Elvis, The Pogues en de sound van het aloude Radio Veronica.

Het bijzondere aan de Bikkels is dat ze al die verschillende muziek moeiteloos bij elkaar brengen tot een natuurlijk geheel. De boom-chacka-chak country van Johnny Cash, vloeiende sixties-pop, aanstekelijke Ierse huppelfolk maar ook Nederlandstalige ongein, het komt allemaal uit hetzelfde vat. En het wordt met zo veel enthousiasme, plezier en liefde-voor-muziek gespeeld dat ook het publiek er een lach op het gezicht van krijgt.

De Bikkels zijn: Frank Buur - gitaar, Rick Buur - zang, Wido Roorda - drums, Ron Verduin - bas.

Aanvang 19:00 uur

dinsdag 26 maart 2019

Verkiezing Stadsfotograaf van Heemskerk

Voor de tweede keer komt de verkiezing stadsfotograaf van Heemskerk naar ons toe. Professionelen, amateurs en fotografieliefhebbers laten ons in beeld op het scherm zien hoe mooi ons dorp is.

De avond is voor iedereen toegankelijk. Geniet van de plaatjes die de inzenders ons willen laten zien. De winnaar van de eerste editie Paul Beentjes, op de foto van Leo Tillmans, laat hij trots zijn foto's zien die in het gemeentehuis hangen, is opgenomen in de jury en aanwezig.

De inloop is vanaf 20.00 uur, 20.30 starten we en sluiten rond 22.30 uur af.

Je kunt nog meedoen. Stuur in tot en met zondag 24 maart. Maximaal 5 foto's, minimaal 1 keer zwart/wit, beeld moet gemaakt zijn in Heemskerk of van haar bewoners. Stuur naar jan.aardenburg@ziggo.nl 

Aanvang 20:00 uur

woensdag 27 maart 2019

Keez drive

Er is helaas een wachtlijst, schrijf je hiervoor in via info@cafe-lokaal.nl.
Inschrijven gaat per koppel.

Geopend 19:30, start 20:00 uur. 

Inschrijfgeld is € 5,00 per persoon, inclusief kopje koffie of thee. Er zijn prijzen voor de winnaars!

Aanvang 20:00 uur

donderdag 28 maart 2019

Quiz Night

De leukste quiz van de regio! 

Vorm een team van maximaal vijf personen. Wie weet er veel van sport, topografie, films muziek, foto's, geschiedenis in je vrienden groep? Maak een mooie mix en schrijf je in! Kosten € 2,50 p.p. 

1e maandag vd maand 
2e dinsdag vd maand (vol)
3e maandag vd maand (vol)
3e woensdag vd maand (vol)
4e donderdag vd maand (vol)

Inschrijven via info@cafe-lokaal.nl

Aanvang 20:00 uur

zaterdag 30 maart 2019

VanKessel

VanKessel bestaat uit 5 ervaren muzikanten die met enorm veel lol hun muziek spelen. Plezier, kwaliteit en oog voor het publiek maken VanKessel tot een fantastische band. VanKessel speelt goed in het gehoor liggende muziek waar je heerlijk op kunt dansen of luisterend van kunt genieten. VanKessel maakt het een feest om nooit te vergeten.

In de stijl brengt de band heden en verleden bij elkaar in een mooi samengesteld repertoire. Muziek van nu en o ja die, wisselen elkaar af. Denk maar aan top bands als U2, Jimi Hendrix, Kane, The Cure en nog veel meer!

Aanvang 22:00 uur

zondag 31 maart 2019

Iron&Steel

De band Iron&Steel is in 1999 vanuit stamgasten ontstaan welke met enige regelmaat voormalig muziek café The Rose en ’T Vervolg bezochten. Hierna heeft de band zich muzikaal ontwikkeld waarna bij optredens samen met o.a. Jan Rijbroek en The Bintangs is opgetreden. Met uiteindelijk ook nog festivals en een buitenlands avontuur in Luxemburg op de totaallijst.  
Na bezettingswisselingen en een paar jaar zonder muziekactiviteiten met elkaar hebben Serge Beers (gitaar, zang), Hans Tromp (bas, zang), Henny Klingers (Drums) en Jur Kehl (zang, gitaar) de muzikale draad al weer even opgepakt zoals ze ooit in '99 zijn begonnen. 

De inbreng van de verschillende karakters en leeftijdsverschillen geven de band een eigen karakter. Dit met muziek van hun eigen muzikale regionale en (inter)nationale helden. Hierdoor staan er o.a. nummers van Herman Brood, Rory Gallagher en Carlsberg op de setlist.  Ze spelen recht uit het hart en met werkers mentaliteit  onversneden rock zoals dat in hun thuisbasis de IJmond normaal hoort te klinken. Waarbij uiteraard het speelplezier en bier niet mag ontbreken. Heavy Stuff!!!  

Aanvang 19:00 uur

maandag 01 april 2019

Quiz Night

De leukste quiz van de regio! 

Vorm een team van maximaal vijf personen. Wie weet er veel van sport, topografie, films muziek, foto's, geschiedenis in je vrienden groep? Maak een mooie mix en schrijf je in! Kosten € 2,50 p.p. 

1e maandag vd maand 
2e dinsdag vd maand (vol)
3e maandag vd maand (vol)
3e woensdag vd maand (vol)
4e donderdag vd maand (vol)

Inschrijven via info@cafe-lokaal.nl

Aanvang 20:00 uur

woensdag 03 april 2019

Bierproefavond
 
Voor € 14,00 4 heerlijke bieren. Het menu is samengesteld door de heren van Brouwerij 5Hoog! 

Aanvang 20:00 uur

donderdag 04 april 2019

Klaverjasdrive

De gezelligste klaverjas drive van de regio! Er zijn elke keer weer mooie prijzen te winnen, maar het is vooral erg gezellig! 

Schrijf je in via info@cafe-lokaal.nl! Gezelligheid gegarandeerd! 

Kosten € 5,00 p.p. (incl. 1 koffie of thee)

Aanvang 19:30 uur

zaterdag 06 april 2019

The Hendrix Alive Project

Hendrix Alive Project is zonder twijfel de toonaangevende Jimi Hendrix Tribute van Nederland.
Het repertoire bestaande uit een enorm aantal nummers wordt beschreven als wild, opwindend en energiek en er wordt ook gezegd: “Als je je ogen dicht…… ben je terug in de tijd”. Het vele tours door Nederland en buitenland, met name Engeland, heeft Hendrix Alive Project doen veranderen vanuit een ruwe ongeslepen diamant naar een fonkelende parel onder de tribute-bands.

Gitaarvirtuoos Eelco Bisschop en consorten begonnen ruim tien jaar geleden met deze tribute van de legendarisch gitarist Jimi Hendrix. Binnen de kortste keren maakte de band al deel uit van de Clash of the Coverbands competitie.

Aanvang 22:00 uur

zondag 07 april 2019

Jazz jamsessie

Voor liefhebbers van traditionele en moderne jazz! Kom mee spelen, of lekker luisteren.

Meer Jazz jamsessie Heemskerk info en impressies:
https://www.facebook.com/jazzjamsessieheemskerk/?pnref=story

Aanvang 14:00 uur

zondag 07 april 2019

Indian summer Countryband

Indian Summer speelt sinds 1996 op diverse podia in de Europese country wereld.
De zangstemmen van Trudy, Erwin, Rudi en Shane worden begeleid door een aantal zeer eenvoudige instrumenten:
Drumstel van Mark Scheije, basgitaar van Shane van Schoonhoven, elektrische gitaar van Rudi Clapton, akoestische gitaar van Erwin Kollaard, piano en accordeon door Wouter Klaase.
Deze band zal Country liefhebbers en vele andere luisteraars laten genieten van countrymuziek, dit is de verzamelnaam voor verschillende muziekstijlen van Amerikaanse muziek, die ontstaan is op het platteland en zijn wortels heeft in de Amerikaanse volksmuziek.

Aanvang 19:00 uur

vrijdag 12 april 2019

DJ Nifty

Ken je dat, dat je muziek hoort die je niet kent maar wel meteen te gek vindt? Dat is precies wat Dj Nifty wil bereiken met zijn sets. 

"Of het nou 1951, 2013, 1969, 2001, 2018 of zelfs 1935 is… te gekke muziek wordt er echt al een tijdje gemaakt. Nifty stapt dagelijks in de muzikale tijdmachine en duikelt telkens weer juweeltjes op."

De muziek staat voorop: sfeervol, stijlvol, muziek met ballen, muziek met soul. 

Aanvang 22:00 uur

zaterdag 13 april 2019

Raw Medicine

In plaats van op hun lauweren te rusten, weten de mannen van RAW MEDICINE intussen een stevig aantal bezoekers te trekken met een eigen repertoire, met hier en daar een knipoog naar hun verleden.

De band kwam halverwege 2017 flink in het nieuws op social media vanwege de hernieuwde samenwerking tussen Dirk Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont. De eerste optredens volgden elkaar in rap tempo op, en de recensies liegen er tot op de dag van vandaag niet om. 

De rijke historie van Raw Medicine’s bandleden omvat o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor.

“Dacht je dat Rock & Roll dood was? Nee hoor, die is springlevend!
Het heet alleen nu anders: Het heet nu RAW MEDICINE”

Raw Medicine speelt dampende Rock & Roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt: Just what the doctor ordered.

Aanvang 22:00 uur

zondag 14 april 2019

Pub quiz LEO voor Kinderkankeronderzoek

In het kader van het landelijk actieweekend van de Lions en Leo’s voor onderzoek naar kinderkanker wordt op 14 april een pubquiz georganiseerd waarvan de gehele opbrengst van het inschrijfgeld ten goede komt aan stichting Semmy voor onderzoek in VU Medisch Centrum. 

Het wordt een spectaculaire middag, onder leiding van quizmaster Manda. Daag vrienden, collega’s, familieleden en buren uit en ga er als team met de eeuwige roem vandoor! Uiteraard zijn ook diverse gesponsorde prijzen te winnen.

Wanneer:  
Zondag 14 april 2019

Tijd: 
12.00 – 15.00 uur. Inloop vanaf 11.30 uur

Waar: 
Café Lokaal, Anthonie Verherentstraat 5, 1961 GD Heemskerk

Hoe: 
Stel een team samen van 5 personen, verzin een leuke naam en geef je voor 1 april op via een privé bericht via deze pagina. Wil je alleen komen? Ook dat kan, dan gaan wij een team regelen. Wees er snel bij, want er is maar plaats voor TWAALF teams! Meld je nu aan per e-mail bij onze secretaris Suzanne: suzanne.wallenburg@hotmail.com!

Entree: 
€ 7,50 per persoon. Contant of per pin te voldoen bij aankomst aan de zaal.

Aanmelding is pas definitief na ontvangstbevestiging van de organisatie!

Waarom: 
Het VUmc Onderzoek naar Kinderkanker richt zich op de genezing van meer kinderen met kanker met behandelmethoden die minder bijwerkingen én minder late effecten veroorzaken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het onderzoek bij patiëntjes die ongevoelig zijn voor de behandeling met cytostatica en bestraling. Dit onderzoek is uitermate belangrijk. Duidelijkheid naar de reden van deze ongevoeligheid kan voor die groep patiëntjes uiteindelijk genezing betekenen. Wetenschappelijk onderzoek kost veel geld. Zo is steeds geld nodig voor de personele kosten van toponderzoekers en speciale laboratoriumapparatuur: de basis voor goed onderzoek.

Aanvang 12:00 uur

zondag 14 april 2019

Single Malt Sunday

Malty Mastodons maken het voor iedereen die het wil toegankelijk om eens de wondere wereld van de whisky te betreden! 

Kom 4 heerlijke whisky's proeven voor slechts € 16,00.


Aanvang 16:00 uur

vrijdag 26 april 2019

Koningsnacht met: Alsof je een koffer bent

Alsof Je Een Koffer Bent is de koffer vol popgeschiedenis die van het diepste zuiden van Amerika naar het regenachtige Engeland reist. De koffer die op the Crossroads zijn ziel aan de duivel verkocht en in zijn Baggy Trousers door de Purple Rain danste.

Dit viertal razende rasmuzikanten komt maar al te graag uit de koffer samen met hun meezingers. Deze heren staan garant voor een gezellige avond, spelen urenlang op bruiloften, feesten en partijen en pakken dan hun koffers weer.

Joris IJland – Toetsen/zang
Jeroen Groot – Drums/zang
Daan Krakers – Gitaar/zang
Cas Kaptein – Bas

Aanvang 22:00 uur

zaterdag 27 april 2019

Koningsdag met: JJ and the Fatcats

JJ and The Fatcats zijn rock & roll Cats die het graag lekker bont maken op het podium. Ze zijn in deze formatie al een flinke tijd aan elkaar gewaagd en schromen niet om uw feest tot een echte knalfuif te maken. Uiteraard helemaal in stijl gaan deze mannen de oude rock & roll muziek te lijf om deze aan de man (en vrouw) te brengen en alle voetjes van de vloer te krijgen.

Geopend vanaf 17.00 uur. Broodjes verkrijgbaar.

Aanvang 20:00 uur

zondag 05 mei 2019

Bevrijdingsdag: April Fools

Erwin en Rudolf hebben hun muzikale sporen in de regio en daarbuiten al ruimschoots verdiend met bands als Sudden, Mindfield, Outplay en JJ & The Fat Cats.
Zij laten zich muzikaal vergezellen door Wouter Klaase (o.m. Hank Dussen) op toetsen, Marc Schijen (ook o.m. Hank Dussen) op drums, Shane heeft al jaren podium ervaring, zo heeft hij o.a. als bassist bij Morgan veel in de regio gespeeld. En de wonderschone Samantha van Son die beschikt over een stem als Anouk en Ilse de Lange en die op het moment zang studeert aan PACT Amsterdam.

Aanvang 19:00 uur

vrijdag 10 mei 2019

Singletjes Circus

Come one! Come all!

Singletjes Circus: in de Vinylling strijkt neer in Café Lokaal. De leukste muziek van de jaren 50 t/m de jaren 90 op 7" single... en de muziek gaat alle kanten op waardoor jullie dat ook gaan doen. Gezelligheid alom!!

Feel the magic up close!

Aanvang 21:00 uur